Jacob Olie Trio (22-10-2017)

piano, viool en cello

Jacobus den Herder – piano
Diet Tilanus - viool
Jurrian van der Zanden - cello

Het Jacob Olie Trio ontstond in het geboortehuis van de beroemde Amsterdamse fotograaf Jacob Olie (1834 – 1905), tevens voormalig woonhuis van Diet Tilanus.

De musici van het trio hebben afzonderlijk hun ‘kamermuzieksporen’ ruimschoots verdiend. Vele concerten brachten hen al in grote zalen, zoals Carnegie Hall in New York, Musikverein in Wenen en het Concertgebouw in Amsterdam.

In 2016 maakten zij als trio hun debuut in het Muziekgebouw aan 't IJ met werken van Mendelssohn en Babadjanian. Hun concerten zijn verfijnd, vol fantasie en meeslepend. Het Jacob Olie Trio streeft ernaar om naast het standaard repertoire ook de minder bekende of onderbelichte werken ten gehore te brengen. Ook experimenteert het trio graag met de vorm van hun concerten.

Het Jacob Olie Trio was reeds te beluisteren op Radio 4 en is het ‘huisensemble’ van het Concertgemaal in Amsterdam. Alle drie de musici zijn gezegend met een instrument hen ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Diet bespeelt een Goffredo Cappa, gebouwd rond 1690 in Saluzzo, de cello van Jurrian is gebouwd door Max Möller in 1929, en de Steinway die Jacobus bespeelt werd in 1929 gebouwd.

Programma Kasteel van Rhoon:

Beethoven (1770- 1827) – Piano trio Op.70 nr.1

- Allegro vivace e con brio
- Largo assai ed espressivo
- Presto

Frank Martin (1890-1974) - Trio sur des mélodies populaires irlandaises

- Allegro moderato
- Adagio
- Gigue, allegro

Dvorak (1841-1907) - Dumky trio, Op. 90
Dumka I -Lento maestoso - Allegro quasi doppio movimiendo
Dumka II - Poco adagio - Vivace non troppo - Vivace
Dumka III - Andante - Vivace non troppo - Allegretto
Dumka IV - Andante moderato - Allegro scherzando, Quasi tempo di marci
Dumka V -Allegro
Dumka VI - Lento maestoso

Kaartjes voor het concert bedragen 15 euro per stuk en zijn te koop bij Boek & Leeswinkel Het Witte Huys in Rhoon, hier online en – voor zover voorradig – voorafgaand aan het concert aan de deur.

Wil je zeker weten dat je geen concert hoeft te missen, koop dan een passe-partout. Je betaalt € 60,00 i.p.v. € 75,00 voor 5 concerten. Een passe-partout koop je hier.

Deel deze pagina:
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Linkedin Delen op Google+