Maria en Nathalie Milstein (25-03-2018)

viool en piano

Afkomstig uit Rusland, studeerden violiste Maria en pianiste Nathalia Milstein in respectievelijk Amsterdam en Genève. Nu spelen de zeer sucesvolle muzikale zussen geregeld samen. In het Kasteel spelen zij het volgende programma:

Pierné – Sonate op. 36
Chausson - Poème op. 25
Debussy – Sonate in g voor viool en piano
Saint-Saëns – Sonate in d, nr. 1 op. 75

Maria Milstein:
"A cultivated- refined musician- confident in all repertoires »« ...Maria Milstein emerges as an original and accomplished musician- ... full of inspiration and fervor.” "A magnificent musician.” (La Libre Belgique) Maria Milstein (Moskou- 1985) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Zowel haar bachelor- als haar masterdiploma behaalde ze met hoogst mogelijke onderscheiding. Van 2011 tot 2014 was ze 'Artist in Residence' in de Muziekkapel Koningin Elisabeth- waar ze bij Augustin Dumay studeerde. Maria heeft prijzen gewonnen op belangrijke internationale concoursen zoals het Vriendenkrans Concours en de Kersjes Prijs in Nederland- evenals met het Van Baerle Trio. In februari 2016 ontving Maria de prestigieuse Borletti-Buitoni Trust Fellowship. Samen met pianist Hannes Minnaar en cellist Gideon den Herder vormt Maria het Van Baerle Trio- één van Nederlands meest succesvolle kamermuziekensembles. Het trio heeft de hoogste prijzen op het ARD Concours in München en op het Internationale Kamermuziek Concours van Lyon gekregen- en heeft in Nederland zowel het Vriendenkrans Concours als de Kersjes Prijs gewonnen. Sinds september 2014 is Maria als docente aan het Conservatorium van Amsterdam verbonden.

Nathalia Milstein:
Nathalia Milstein (1995) begon op jonge leeftijd (4 jaar) met pianolessen van haar vader Serguei Milstein. Ze gaat naar het Conservatorium van Genève of Music in 2009. In 2015 behaalt ze de 1e prijs op het 10e International Piano Competition in Dublin. "Outstanding interpretative talent- innate standard of sound-splendid sense of style- incredibly lithe pianism and virtuosity" Elena Ashkenazy.

Kaartjes voor het concert bedragen 15 euro per stuk en zijn te koop bij Boek & Leeswinkel Het Witte Huys in Rhoon, hier online en – voor zover voorradig – voorafgaand aan het concert aan de deur.

Deel deze pagina:
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Linkedin Delen op Google+