Huijnen & Grotenhuis (19-11-2017)

Accordeon en viool

De inspiratiebronnen van Brahms, Dvorák en Piazzolla

Ga mee terug naar de muzikale bronnen van Brahms, Dvorák en Piazzolla. Deze componisten baseerden hun Hongaarse, Slavische en Argentijnse dansen op echte volksmuziek. Violiste Cecile Huijnen en accordeoniste Marieke Grotenhuis nemen u graag mee van de Hongaarse puzsta en het Tsjechische platteland naar de tango’s van Argentinië. Kortom, een concert vol vurige volksdansen en fonkelende folklore.

Accordeon en viool zijn bij uitstek instrumenten uit de volksmuziek, maar je hoort ze niet vaak op het concertpodium. Voor violiste Cecile Huijnen en accordeoniste Marieke Grotenhuis een uitgelezen kans om op volksmuziek gebaseerde klassieke muziek eens van een andere kant te laten horen. Sterker nog, op viool en accordeon vertalen beide musici de op volksmuziek gebaseerde stukken weer terug naar hun echte roots.

Programma in het kasteel:
Zoltan Kodaly, Adagio
Arvo Pärt, Fratres (1977)
Anke Brouwer, ‘Mui’

pauze

Ernest Bloch, Abodah
Astor Piazzolla, uit 'L’histoire du tango' ; Café
Sergej Rachmaninov, Vocalise opus 34, nr 14
Zoltan Kodaly, Hongaarse dansen
   -Moderato Assai e molto espressivo
   -Allegro
   -Presto con fuoco

Kaartjes voor het concert bedragen 15 euro per stuk en zijn te koop bij Boek & Leeswinkel Het Witte Huys in Rhoon, hier online en – voor zover voorradig – voorafgaand aan het concert aan de deur.

Deel deze pagina:
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Linkedin Delen op Google+