Meer informatie

Lezersfestival 2018 (17-03-2018)

Kaarten bestellen

met schrijvers Maartje Wortel, Jaap Robben en Alex Boogers

De boekenweek in Rhoon wordt op zaterdag 17 maart afgesloten met het inmiddels bekende Lezersfestival in het Kasteel. Al voor het vijfde jaar op rij komen bekende schrijvers naar het Kasteel. Zo waren eerder onder andere Joost Zwagerman, Griet op de Beeck, Adriaan van Dis en Arthur Japin te gast. Dit jaar zullen schrijvers Maartje Wortel en Jaap Robben tussen de gangen van het diner door dieper ingaan op hun werk en hieruit voordragen.

Maartje Wortel

Maartje Wortel (1982) volgde de opleiding Beeld en Taal aan de Rietveld Academie. Zij debuteerde in 2009 met de verhalenbundel Dit is jouw huis, waarvoor zij in 2010 de tweejaarlijkse Anton Wachterprijs ontving. Maartje Wortel schreef na haar debuut Half mens, IJstijd, Er moet iets gebeuren en Goudvissen en beton. Zij is vaste columnist voor het tijdschrift Metropolis M en ze schrijft geregeld columns en artikelen voor Trouw.

Jaap Robben
Jaap Robben (1984) is schrijver/dichter en theatermaker. Na zijn studie Milieu- Maatschappij wetenschappen ging hij naar Koningstheater Akademie in Den Bosch. In augustus 2010 verscheen zijn veelbesproken boek De Zuurtjes, een kruising tussen een prentenboek en een jeugdroman, in 2012 gevolgd door het prentenboek Josephina. Twee jaar later ziet zijn debuutroman voor volwassenen Birk het licht. Het boek werd lovend ontvangen en won diverse prijzen won. Naast zijn gedichten, prentenboeken en romans schrijft Robben ook teksten voor theater.

Alex Boogers
Alex Boogers (1970) studeerde Nederlands recht en filosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarna studeerde hij Nederlandse taal en letterkunde en Indonesische talen, culturen en Oceaniƫ in Leiden. Boogers schreef zeven romans, waaronder Het boek Estee en Alle dingen zijn schitterend. Hij brak door met Alleen met de goden dat werd bekroond met de Boekhandelsprijs 2016 en genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2016. Zijn meest recente boek met de titel Onder een hemel van Sproeten is uit 2017.

Volg nieuws rondom het festival op facebookTerug naar agenda

Masterlinks Internet Solutions 2019