Meer informatie

Trio Lumaka (21-10-2018)

Kaarten bestellen

cello, fluit en harp

Ensemble Lumaka bestaat uit musici van verschillende toporkesten en ensembles (o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest) die meer dan tien jaar bevriend zijn én hun liefde voor de kamermuziek delen. Jana Machalett (fluit), Charles Watt (cello) en Miriam Overlach ( harp) komen naar het kasteel met het programma 'Muziek voor de zondagochtend". Onder het motto "lichtvoetig ontwaken met muziek van Barok tot impressionisme" vertolken zij muziek van Bach , Glinka en Maurice Ravel.

Lumaka's carrière begon in 2005 met het winnen van de jury- en publieksprijs van het Almere Kamermuziekconcours. Sindsdien heeft het ensemble zich gemanifesteerd door veel op festivals in het binnen- en buitenland op te treden en zich op televisie en radio te laten zien en horen. Het ensemble heeft sinds zijn oprichting ca. 200 concerten gegeven. 

In 2009 was het ensemble de prijswinnaar van de serie 'Het Debuut’ en in 2014 werd hun concert van de Grachtenfestival Winterserie als hoogtepunt van het seizoen geprezen. Lu-maka heeft twee fraaie cd’s op zijn naam staan: ‘Noël de France’ en ‘Debussy, Jongen, Roussel’. Een nieuwe cd-opname met werken uit de jaren `20 van o.a. Pierné en Jongen is in de zomer van 2017 gelanceerd. Bekijk hier het programma. 

www.ensemblelumaka.com 
www.facebook.com/ensemble.lumaka
www.lumakaweb.wordpress.com


Terug naar agenda

Masterlinks Internet Solutions 2019