Meer informatie

Lezersfestival 2019 (23-03-2019)

Kaarten bestellen

ontmoet schrijvers in het kasteel


De boekenweek start in Rhoon traditioneel met het Lezersfestival. Voor deze 84ste editie van de boekenweek komen Tommy Wieringa en Esther Gerritsen naar het Kasteel van Rhoon op zaterdag 23 maart. Zij zullen over het schrijversvak vertellen en voordragen uit eigen werk. Inloop is vanaf 19.00 uur en de eerste lezing gaat om 19.30 uur van start. Tussen de lezingen door ontmoeten de bezoekers van het festival de schrijvers in het lezerscafé. 

Tommy Wieringa publiceerde drie romans, voordat hij in 2005 doorbrak met zijn roman Joe Speedboot dat werd bekroond met de F. Bordewijkprijs. Essays en columns van Wieringa’s hand verschenen onder andere in de Volkskrant, Vrij Nederland, NRC Handelsblad, De Pers en Hollands Diep. In 2012 verscheen Dit zijn de namen. In 2014 schreef hij het boekenweekgeschenk Een mooie jonge vrouw. Eind januari komt zijn nieuwste boek uit Dit is mijn moeder. Het thema van het boek sluit naadloos aan op het thema van de boekenweek 2019: De moeder, de vrouw. 

Esther Gerritsen debuteerde in 2000 als prozaschrijfster met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn. Zes succesvolle romans volgden: Tussen Een Persoon, Normale dagen, De kleine miezerige god, Superduif, Dorst, Roxy en De trooster. In 2016 schreef ze het Boekenweekgeschenk Broer. Gerritsen is ook scenariste en columniste voor de VPRO Gids en de Volkskrant. Haar korte stukken en columns werden gebundeld in Je hebt iets leuks over je en Ik ben vaak heel kort dom. 
Kaarten à € 25,00 zijn hier te koop en bij Boek & Leeswinkel Het Witte Huys in Rhoon.

Voorafgaand aan het Lezersfestival biedt GasteRhoon een speciaal Lezersfestivalmenu aan in het Wapen van Rhoon voor € 32,50.

- Carpaccio
- Black Angus of Kabeljauw
- Dame Blanche

Reserveren kan telefonisch via 010 506 1600 of hier


Terug naar agenda

Masterlinks Internet Solutions 2019