Meer informatie

Dag van het Kasteel (10-06-2019)

veel activiteiten voor jong en oud

Op de Dag van het Kasteel (ieder jaar op Tweede Pinksterdag) openen eigenaren en beheerders van kastelen de poorten. Zo ook Stichting Kasteel van Rhoon. Er is een mooi programma samengesteld waarin het Kasteel centraal staat. 

Programma: 

Autour de Jean is een vijfmans formatie bestaande uit vier instrumentalisten en een zanger. Alle vijf hebben een brede beroepservaring op vele podia in binnen en buienland; de zanger is een uitzonderlijk vertolker van Franse chansons maar zingt ook Engels repertoire. Autour de Jean zal optreden in de Empire zaal of bij mooi weer in de tuin terwijl de bezoeker van de koffie, een drankje of een lunch kan genieten.                                 

Re-enacters van de Stichting KSSF zullen verschillende ambachten uit de Middeleeuwen laten zien zoals weeftechnieken, doedelzak, kalligrafie, chirurgijn, leer bewerken, tasjes en buideltjes, borduren, leder versieren, draad werken (haarnetten, hoofddeksels, kralen, beurzen, sieraden, vilten, naaistof versieren etc. 

Prins Zes vertelt het verhaal van de weggelopen prinses Dante. Ze loopt weg van huis, omdat ze niet wil trouwen met de prins. Onderweg ontmoet ze Hugo, de bewaker van de gevonden voorwerpen. Ondanks dat de prinses vastbesloten is de wijde wereld in te trekken, weet Hugo haar tegen te houden. Een sprookjesachtige familievoorstelling die de fantasie prikkelt van jong tot oud. (4+). De voorstellingen starten om 11.30, 13.30 en 15.30 uur

100 jaar Volharding: Dit jaar bestaat de Muziekvereniging Volharding Rhoon 100 jaar. In één van de zalen zal Volharding attributen zoals oude uniformen en instrumenten, foto´s, etc. uit de afgelopen periode laten zien. Daarnaast kunnen verschillende muziekinstrumenten worden bespeeld

De kinderen kunnen zich laten schminken in een prinses, unicorn of dino. 

Foto tentoonstelling: Meerdere fotografen exposeren hun werk. Bij de samenstelling van deze expositie is gezocht naar verschillende onderwerpen in de fotografie (landschap, mode, portret). Afwisseling van kleur en zwart-wit.....

Tijdens de rondleidingen vertelt de gids voor welke functies de vertrekken in vervlogen tijden dienden, hoe de vroegere kasteelbewoners leefden en meer boeiende en verrassende kasteelverhalen. Deelname is gratis en de rondleiding duurt ongeveer een uur. Van tevoren aanmelden is niet nodig. De rondleidingen starten om 12.15 en 14.15 uur

Kastelenspel: Re-enacters spelen met de kinderen het kastelenspel en het kinder-riddersteekspel. In het kastelen spel worden ook kiddy battles opgenomen. Het kastelenspel is een interactief en leerzaam spel waarbij de deelnemers denk- en doe opdrachten krijgen over onze geschiedenis. Aan het spel kunnen kinderen maar ook volwassenen meedoen. Bij het kinder-riddersteekspel gaan de kinderen een wedstrijd aan met hun tegenstander en beproeven ze hun kunnen net zoals echte ridders doen op een heus toernooiveld. De spelen starten om 10.30, 12.30 en 14.30 uur                            

Klompenmaker Dekker uit Dussen komt naar Rhoon om daar op ambachtelijke manier het maken van klompen te laten zien en te laten beleven. Daarnaast laten ze allerlei verschillende typen klompen zien. 

De modelboten vereniging Neptunus uit Rotterdam Zuid komt met een aantal leden naar het kasteel. Kinderen en volwassenen kunnen in de oude kasteel-vijver de mooie door de leden zelfgebouwde boten laten varen en radiografisch besturen. Tevens worden een aantal gebouwde modellen uitgestald. 

Anton Klijnsmit komt uit Zuid Beijerland en maakt houtsculpturen. Het sculptuur of beeld maakt Anton voor het grootste gedeelte met de kettingzaag. De afwerking gebeurt met powertools en beitels of gutsen. Anton laat zien hoe hij vanuit een boomstam zo’n hout sculptuur maakt en neemt ook een aantal eerder gemaakte houtsculpturen mee.                                                 
Het middeleeuws ensemble Slag ende Stoot wordt gevormd door professionele muzikanten. Met hun acts en muziek laten zij de Middeleeuwen herleven. Het ensemble bestaat uit vier mensen. Internationaal geven zij concerten op kleine en grote podia. Zij treden op in kastelen, in musea, op historische evenementen en festivals.

Jannes is een historisch entertainer en goochelt graag voor iedereen, van jong tot oud. Als Middeleeuws historisch goochelaar vermaakt Jannes aangenaam komisch en met de nodige zelfspot, al jaren het hedendaagse publiek. Door de hoge historische authenticiteit en zijn kennis op dit gebied is Jannes een graag geziene gast op kastelen. 

Terug naar agenda

Masterlinks Internet Solutions 2019