Meer informatie

Open Monumentendag (15-09-2019)

Voor Open Monumentendag 2019 is als thema gekozen: 'Plekken van plezier'. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden. Het Kasteel van Rhoon is een van de fraaiste monumenten uit de regio dus zeker de moeite waard om te komen bezichtigen.
Om 10:00 en 12:00 worden er gratis rondleidingen in en rond het Kasteel verzorgd.
Verder is de duo-expositie van de Vos & Meuldijk op de Klokkezolder (gratis) te bezoeken van 14:00 - 17:00 uur.
Om 15:00 uur gaat de Empirezaal open voor een optreden in de serie Blues op Zondag - dit is NIET gratis toegankelijk - waarin Chris Cain een optreden verzorgd. Meer info daarover en ticketverkoop vind je op de website https://www.muziekoprhoon.nl/bluesopzondag/chris-cain.php

Het persbericht met uitgebreider programma vindt u hieronder : 

De evenementencommissie binnen de Stichting Kasteel van Rhoon heeft voor de Open Monumentendag op zondag 15 september een boeiend en divers programma samengesteld om bezoekers van het Kasteel te laten genieten van de vele kanten van dit boeiend monument.  

Zowel voor de historie als voor de hedendaagse invulling van het gebruik van dit eeuwenoude object is tijd en ruimte ingericht waarbij u een overzicht wordt gegeven van de vele mogelijkheden die door het werk van de vrijwilligers van onze Stichting aan en voor dit monument geboden worden.   

Het Kasteel staat open voor het publiek van 9.45 tot 15.00 uur en is dan gratis toegankelijk. Na 15:00 uur zal het worden ingericht voor een optreden in het kader van de serie Blues op Zondag in de Empirezaal van het Kasteel, welke voorstelling echter niet gratis is. 

BINNEN EN BUITEN HET KASTEEL VAN RHOON
De rondleidingen zijn gratis en starten om 10:00 en 12:00 uur vanuit de entreehal. Tijdens de rondleiding vertelt de gids voor welke functies de vertrekken in vervlogen tijden dienden, hoe de vroegere kasteelbewoners leefden en meer boeiende en verrassende achtergronden en kasteelverhalen. Overigens, op donderdag 12 september zullen diverse schoolklassen uit Albrandswaard in het kader van Open Monumentendag een rondleiding krijgen rond het Kasteel van Rhoon. 

Ook buiten het Kasteel kunt u van het gebouw en de omgeving genieten. De Kasteelgaarde is na de renovatie van dit voorjaar open en gratis toegankelijk voor het publiek. Er is daarvoor een nieuwe wandelroute beschikbaar van het Zuid-Hollands Landschap, de ijsvogelroute, met alle wetenswaardigheden. Wellicht is er ook een gids om meer te vertellen over de bijzonderheden langs deze route, maar dat is nog niet zeker. Als er een gids aanwezig  is zal deze om 11:00 en 13:00 uur, dus aansluitend op de rondleiding binnen, met u de Kasteeltuin ingaan – anders op eigen gelegenheid.   

EXPOSITIE KLOKKEZOLDER KASTEEL VAN RHOON
Op deze dag is op de Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon de duo-expositie van John de Vos en Arie Meuldijk te bezichtigen van 10:00 – 12:00 en van 14:00 – 17:00 uur. De schilderijen van Arie Meuldijk zijn geïnspireerd door het veranderende landschap in de randstad. John de Vos combineert foto's met objecten. Veel van zijn werk wordt gefotografeerd op de Waddeneilanden. Ook de toegang tot deze afwisselende en inspirerende tentoonstelling is gratis. 

MUZIEK IN HET KASTEEL VAN RHOON
Musici van de opleiding Codarts zorgen deze zondag met diverse uitvoeringen voor extra sfeer in de verschillende zalen tot 15:00 uur. Zoals gezegd is vanaf die tijd een afsluitend programma door de commissie Muziek op Rhoon, een optreden van Chris Cain in de serie Blues op Zondag, vanaf 15.00 uur, toegangsprijs 12,50. Kaarten en meer info daarover vindt u hier:https://www.muziekoprhoon.nl/bluesopzondag/chris-cain.php 

POP-UP INSPIRATIETUIN GEMEENTE ALBRANDSWAARD
Gedurende de gehele dag staat op het parkeerterrein van het Kasteel de Pop Up Inspiratietuin van de Gemeente, met als thema:  De Pop Up Tuin komt naar je toe! Vanwege Operatie Steenbreek – tegel eruit, plant erin.  Laat u verrassen en inspireren. Wellicht herinnert u zich nog de droge zomer van 2018 en de extreme hitte van een ruime maand geleden. En zo nu en dan vallen er steeds hevigere buien. Het klimaat verandert. Een groene tuin – dus niet een betegelde - helpt om hiermee om te gaan. Het regenwater kan zo makkelijker de grond in. Daardoor heeft u ook een waterreserve voor drogere tijden. Bovendien is het veel koeler in de zomer en biedt een groene tuin schuilplekken voor dieren. En het ziet er gewoon mooi uit!De gemeente Albrandswaard gaat graag met u in gesprek over klimaateffecten en hoe een groene tuin onderhoudsvriendelijk en goedkoop kan zijn. 

Meer monumenten in de buurt bekijken: kijk op https://www.openmonumentendag.nl


Terug naar agenda

Masterlinks Internet Solutions 2020