Noé Inui – Joachim Eijlander (08-03-2020)

viool-cello

Topviolist Noé Inui en cellist Joachim Eijlander (oude bekende uit het Rubenskwartet!) zijn als solist of in trio - of duo-verband regelmatig te horen op de Nederlandse podia.

Topviolist Noé Inui, met zowel Griekse als Japanse roots, was winnaar van diverse prestigeuze internationale concoursen, zoals Sibelius (Young Talents' Prize), Young Concert Artists New York, en ontving bovendien de topprijs -Prix d'Excellence- bij de Verbier Festival Academy. Behalve in Japan en Duitsland, waar hij woont, is Noé regelmatig te horen op de Nederlandse podia, zoals bijv. met zijn duo partner, de Griekse pianist Vassilis Varvaresos of mnet het Pianokwartet Corneille.

CellistJoachim Eijlander treedt op als solist en kamermusicus in Europa, Azië en de VS. Hij richtte in 2000 het Rubens kwartet op en speelde tot 2015 in dit internationaal prijswinnend ensemble. In 2015 nam hij voor Navis Classics alle cellosuites van J.S. Bach op; in 2017 volgde de cd "Sequentia!" met caprices van Joseph dall'Abaco en Alfredo Piatti. Beide cd's kregen uiterst lovende reacties van de internationale pers.

De combinatie viool-cello is er een, die niet zo vaak te beluisteren is.  Geheel ten onrechte, want door de eeuwen heen zijn er prachtige stukken voor deze twee instrumenten geschreven. Het programma " Van Bach tot Ravel” dat zij in het kasteel zullen uitvoeren, loopt van barok tot de 20e eeuw. Een van de minder bekende componisten in het kasteel is de Italiaanse componist Michele Mascitti, die in de muziekwereld echter dezelfde status geniet als zijn tijdgenoten Albinoni of Corelli.

Kaarten a € 15,00 bestel je hier, bij Wijnhuis Rhoon op Strawinskiplein 6 of het ThéCafé Rhoon op Julianastraat 57 in Rhoon. Indien het concert niet is uitverkocht worden er ook kaarten aan de deur verkocht.

Kamermuziekconcerten zijn voor kinderen tot en met 14 jaar gratis te bezoeken

PROGRAMMA VAN BACH TOT RAVEL

M. Mascitti (1664-1760)              Sonate voor viool en cello op. 2, Nr. 1 in D                                                                   Noé Inui, Joachim Eijlander

J.S. Bach (1685-1750)                  Allemande uit: Partita nr. 2 in d                                                                                                                                          Noé Inui, viool solo