Meer informatie

Thea Figee en Marie-José Robben AFGELAST (05-04-2020)

Thea Figee en Marie-José Robben

Thea Figee kiest voor het experiment van materialen en technieken en toont geblazen glasunica en prenten in gemengde grafische technieken.

Het werk van Marie-José Robben is pasteus en kleurrijk en heeft een stevige textuur en schildertoets.


 ©foto Geri Put

Thea Figee 
Thea Figee (Soest, 1952) is beeldend kunstenaar sinds 1984. Ze woont en werkt in Utrecht en heeft een atelier, waar haar schilderijen en prenten in gemengde grafische technieken ontstaan. Sinds 1999 werkt ze ook met geblazen glas. Haar geblazen glasunica worden uitgevoerd in glasstudio Van Tetterode in Amsterdam.
Haar grootste inspiratiebron voor alles komt voort uit bewondering, respect en zorg voor de natuur. De schoonheid van zoiets kleins als een libelle, de gelaagdheid van een sloot vol planten en dieren, maar ook de grootsheid van een herfstlucht, de kracht van een wilde oceaan, de constante beweging en verandering van de natuur. Het inspireert tot nieuw werk. Tussen prenten, olieverfschilderijen en glas is een constante wisselwerking 
Website https://theafigee.nl
Marie-José Robben 

Marie-José Robben (Loon op Zand, 1959) Molenaarsdochter. Groeit op in Kaatsheuvel, voorbestemd om van de wind te leven. Een glanzende carrière in de paardensport lijkt meer voor de hand te liggen.
Komt in aanraking met de schilderkunst en heeft haar opleiding gehad aan de Academie Den Bosch, de Rijksacademie Amsterdam en de Ecole des Beaux Arts in Parijs.
Ze woont en werkt nu in Amsterdam en heeft een uitgebreid en indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Ze laat zich in haar werk al schilderend meevoeren door onbenoembare toonaarden en zeggingskracht van kleur en licht.Zij beschouwt verf als een goddelijk materiaal en hanteert het op een sculpturale wijze.
Door de zeer gelaagde verfstructuur ontstaan intense kleuren. Vaak inspireren een landschap, bloemen of andere motieven uit de natuur haar, maar  zij laat zich ook graag leiden door muziek en literatuur. Het thema dient als inspiratiebron of aanleiding maar is uiteindelijk ondergeschikt aan het schilderen zelf. Haar idealen zijn puur schilderkunstig. 
Website: http://www.robben.amsterdam/Marie_Jose_Robben.html
Terug naar agenda

Masterlinks Internet Solutions 2020