The Still Believe Band o.l.v. Hans La Faille (18-10-2020)

Een sfeervol rocky blues optreden van Hans La Faille en zijn Still Believe Band

Zondag 18 oktober zal bij Blues op Zondag een nostaligisch en sfeervol bluesoptreden zijn de Still Believe Band o.l.v. Hans la Faille waarmee de drummer uit Zwolle een eerbetoon brengt aan een aantal helden uit de blues en rock scene van Nederland.

Hans la Faille (73) presenteerde op 10 november j.l. in theater Odeon in Zwolle zijn nieuwe album Still Believe. Een muzikaal eerbetoon aan de periodes dat hij samenspeelde met Bertus Borgers (Sweet d’Buster), Harry Muskee (Cuby + Blizzards) en zijn jeugdvriend Herman Brood.

De drummer uit Zwolle maakte het album samen met zijn huidige band ‘la Faille’, die hij aanvulde met Borgers en oud-bandleden van Cuby. De Zwolse drummer en jeugdvriend van Brood is blij met het resultaat. ”Het is een mix van onder anderen blues en rock, het betreft een verzameling van mijn favoriete nummers die ik heb gespeeld met Bertus, Harry en Herman. Dus er staan toffe nummers op van Brood, Sweet d’Buster en Cuby. Bijvoorbeeld Stille Believe, een nummer dat Bertus ooit schreef, maar waarmee Herman een dikke hit scoorde. Dat is ook de naam van de plaat geworden.”

Op het album staat ook een nummer dat Brood zelf heeft geschreven. "Een speciale uitvoering van Get Lost. En een eigen uitvoering ook, van Window of My Eyes, van Cuby”.

Het idee ontstond voorjaar 2019 in het Herman Brood Museum waar La Faille met eigenaar Ivo de Lange een boek doorbladerde over de bands waarin La Faille speelde. "Er kwamen zoveel mooie stukken voorbij... Ineens zegt Ivo: ‘Je moet een plaat opnemen, man!” . De drummer trommelde zijn huidige bandleden op, belde met muzikale vrienden uit het verleden en dook de studio in. ”Nooit verwacht dat het zo goed zou gaan. Mooi man.’’

De Lange: ”Het is een schitterende plaat geworden. Jan Kistjes (Dalfsen) heeft de beste analoge studio van Nederland. Wist je dat hij daar de opnameapparatuur van Beatles-producer George Martin heeft staan? Een enorme tafel!”

La Faille (73) was een jeugdvriend van Herman Brood. "En Bertus en ik zijn sowieso dikke maatjes. Hem vroeg ik ‘t eerst. En ook de jonge Cedric Siegers doet mee, een on-ge-lo-fe-lijk goeie, jonge gitarist. Hij wordt zó veel gevraagd dat hij een jaar langer over het conservatorium mag doen.”

Bij Blues op Zondag speelt Hans La Faille in de volgende samenstelling:

THE STILL BELIEVE BAND:
HANS LA FAILLE               - DRUMS & BANDLEADER
BERTUS BORGERS            - LEAD VOCALS & SAX
RALPH DE JONGH              - LEAD VOCALS
CEDRIC SIEGERS               - GUITARS
HERMAN WOLTERS          - PIANO & HAMMOND
FEICO NIJDAM                    - BASGUITAR
THE ONES                            - BACKING VOCALS  (Irene Aalvink, Lieke Radstaak, Astrid Zijlstra)

Video:             https://www.youtube.com/watch?v=2zkrzBBryNo

Facebook:      https://www.facebook.com/pages/category/Musician-Band/Still-Believe-632330733937608

Laat je op deze gezellige zondagmiddagen verrassen door de beste (internationale) bluesartiesten!
Let op: Dit is geen theaterconcert, er wordt gespeeld in kroegopstelling.