Meer informatie

Rembrandt & De Gouden Eeuw (27-10-2019)

Kaarten bestellen

Levensverhaal, muziek en projecties

Themajaar Rembrandt & De Gouden Eeuw

Hans Visser en Irena Filippova nemen het publiek mee naar de Gouden Eeuw, het tijdperk waarin de Nederlandse cultuur, wetenschap, handel, wereldmacht en politieke invloed op hun hoogtepunt waren. Ze vertellen het levensverhaal van Rembrandt, begeleid door eigen muziek en met schitterende projecties van Rembrandts schilderijen.

Over Rembrandt
Weinigen schoppen het zo ver dat alleen het noemen van hun voornaam voldoende is om te weten over wie we het hebben. Kunstschilder Rembrandt van Rijn (1606-1669) kreeg het voor elkaar. Over de hele wereld staat de naam ‘Rembrandt’ voor dé legende uit de Nederlandse kunstgeschiedenis. In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed.

Rembrandt kende veel hoogte- en dieptepunten in zijn leven. Ondanks zijn succes lukte het hem niet om zijn financiën op orde te krijgen. Toen Rembrandt in 1669 overleed, had hij alleen een aantal schilderijen, een stoel, een bed, een tafel en een spiegel. Zijn artistieke nalatenschap was echter enorm. Niet alleen liet hij 500 schilderijen na, hij had ook meer dan veertig leerlingen opgeleid van wie een aantal zeer bekend werd, zoals Govert Flinck, Gerard Dou en Ferdinand Bol.

Bezoek ook de voorstelling Rembrandt om 14.00 uur. 
Een combiticket (dus deze voorstelling én de voorstelling Rembrandt) bedraagt € 15.00. 
Koop hier je combiticket. 

Jeugd van 10 tot 16 jaar heeft gratis toegang. 


Terug naar agenda

Masterlinks Internet Solutions 2019