Meer informatie

Programma zondag 13 september (13-09-2020)

Expositie, rondleidingen, muziek en Poezie op het KasteelOpen Monumentendag 2020
Zondag 13 september opent het kasteel van Rhoon de deuren voor de Open Monumentendag van 10.00 - 16.00 uur. Met een aangepast programma zal deze dag extra luister worden bijgezet, zowel letterlijk als figuurlijk. Naast een expositie op de Klokkezolder, live muziek en rondleidingen zullen namelijk in en het rond het Kasteel gedichten worden voorgedragen door de finalisten van de Ongehoord! gedichtenwedstrijd.
 
Expositie van ’t Hof en Anzo op de Klokkezolder
Vanaf 6 september t/m 27 september zal er een duo-tentoonstelling worden ingericht van de kunstenaars Rob van ’t Hof en Mosab Anzo. Rob is een vormgever die ook een grafische ontwerpstudio heeft in Rotterdam, maar hij is zijn hele leven al schilder. Het vormgeven en ontwerpen is in zijn schilderwerken goed terug te zien Zie ook  http://www.robvanthof.nl. Mosab Anzo komt oorspronkelijk uit Syrië maar is het geweld van Damascus in 2015 ontvlucht met achterlating van zijn atelier en schilderijen.  Zijn werk was in de beginjaren figuratief, later werd dat abstract. Na de oorlog werd zijn stijl ronduit grimmig, met veel donkere kleuren. Zie ook https://mosabanzo.wixsite.com/mosab-anzo.  Deze tentoonstelling is op de Open Monumentendag gratis te bezoeken, en er zullen speciale looproutes naar en van de Klokkezolder worden aangegeven om de 1,5 mtr afstand te waarborgen. 

Dichterswedstrijd Stichting Ongehoord!
Ongehoord! Bied een gastvrij podium aan aanstormend en aanslenterend talent van alle leeftijden en van elk niveau uit zowel Nederland als België. In een ontspannen, informele sfeer kunnen zowel debutanten in de poëzie als meer gevestigde dichters zichzelf en hun werk presenteren aan een belangstellend gehoor https://stichtingongehoord.com
Om dit doel te bereiken vormen een vertelling en een muzikaal intermezzo, net als een open podium, vast onderdelen van de programmering. Deelnemende dichters en vertellers krijgen de ruimte hun (nieuwste) publicaties te tonen aan het publiek.
Ongehoord! organiseert een paar keer per jaar een poëziepodium op een bijzondere locatie.
Dit jaar is er wederom (voor de 8e keer) een dichterswedstrijd uitgeschreven. Het thema dit jaar is een kort gedicht van Jules Deelder: ‘De omgeving van de mens is de medemens’. Jules was geen onbekende maar een geregelde bezoeker van het Kasteel (niet alleen van Sparta maar ook dat van Rhoon) dus daar ligt een band. 
De winnaars uit de 182 inzendingen zullen de winnende gedichten in en rond het Kasteel voordragen aan de bezoekers op Open Monumentendag.

Rondleidingen
Rondleidingen door het Kasteel
Er worden deze dag 4 rondleiding georganiseerd die ongeveer een uur duren. Deze zijn om 10 uur, 11.30, 13.30 en 15.00. De groepsgrootte is maximaal 6 personen dus vooraf aanmelden is noodzakelijk. Voor het symbolische bedrag van 1 euro kun je een rondleiding bijwonen. Meld je hier aan: 

10.00 uur
11.30 uur
13.30 uur
15.00 uur

Rondleidingen door de Kasteelgaarde 
Netty Wermeester verzorgt twee rondleidingen van ca. een uur om 11.15 en 12.45. De groepsgrootte is maximaal 6 personen dus vooraf aanmelden is noodzakelijk. Voor het symbolische bedrag van 1 euro kun je een rondleiding bijwonen. Meld je hier aan: 

11.15 uur
12.45 uur


Terug naar agenda

Masterlinks Internet Solutions 2020