Meer informatie

Muziektheater - Theaterconcert de Andersons NIEUWE DATUM (28-02-2021)

Kaarten bestellen

De Andersons spelen ‘Een mooiere wereld’, een humoristisch theaterconcert in de geest van Astrid Lindgren

Met de nieuwe strengere regelgeving vanwege Corona van 4 t/m 18 november kunnen wij helaas in ons "theater” het Kasteel van Rhoon u dit evenement niet aanbieden op zondag 15 november. 

We hebben met de Anderson's overleg gevoerd en hebben inmiddels een nieuwe datum gevonden waarop onze zaal vrij is en hun agenda ook. Zondag 28 februari 2021 komen zij "Een mooiere wereld" opvoeren, wederom verdeeld over twee sessie om 12:00 en 15:30 uur met maximaal 30 personen. 

De aangeschafte toegangskaarten blijven geldig, ook voor deze nieuwe datum. Mocht u van tijdstip willen veranderen of van dit aanbod geen gebruik willen maken dan moet u een mail sturen naar info@stichting-kasteelvanrhoon.nl . Vermeldt uw rekeningnummer en het aantal gekochte kaarten om het aankoopbedrag eventueel van ons teruggestort te krijgen.  

Let voor deze voorstelling op ons Corona protocol - LEES HIER

Deze voorstelling, een try-out, wordt twee keer achter elkaar gespeeld, te weten om 12:00 uur en om 15:30 uur. Dit omdat er vanwege de beperkingen i.v.m. de corona regelgeving en de 1,5 mtr afstand slechts 30 plaatsen beschikbaar zijn. Door een dubbele voorstelling te programmeren kunnen toch 60 mensen dit spektakel zien

 © foto Corné van der Stelt


Muziektheater - Komend theaterseizoen speelt De Andersons ‘Een mooiere wereld’. Het is een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van Astrid Lindgren.

Op haar zestigste klom Astrid Lindgren voor het oog van de camera in een boom, terwijl ze riep: "Er staat nergens in de wet van Mozes dat oude wijven niet in bomen mogen klimmen.” Volwassenen denken vaak dat vroeger alles beter was, omdat zetoen nog keken als kind: onbevangen, zonder vooroordeel, voordat groepsdruk en faalangst bezit van ze namen. Het leven was een spel. De kunst is zo te blijven leven en zo te blijven kijken. Maar hoe blijf je een levenskunstenaar als je voortdurend struikelt over doemscenario’s?  

Gewapend met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar antwoorden die ons allemaal aangaan. Ze zoeken  hun toevlucht bij Astrid Lindgren. De schrijfster die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld en die zich inzette voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten. Ze werd in heel Scandinavië gezien als de wijze oude vrouw bij wie je je hart kon luchten en die je om raad kon vragen. De Andersons zijn jonge ouders die op bezoek gaan bij Astrid Lindgren. Bij haar begint hun zoektocht naar dat wat écht waarde heeft. 

Het Zweeds-Nederlandse duo De Andersons wordt vaak geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Eerder maakten ze een succesvolle voorstelling met Arjen Lubach en voor ‘Een mooiere wereld’ werken ze samen met de bejubelde dichter en schrijver Sjoerd Kuyper.  

Lovende woorden…..
  • "Dit luisterrijke duo zingt de sterren van de hemel met hun liederen en verhalen.” – Hanneke Groenteman  
  • "Hartverwarmend, humorvol en ontroerend." – Nouchka van Brakel  
  • "Woorden kunnen het niet vatten: je moet hen zien, horen en meemaken.” – Hakim Traïda 
  • "Een buiging en warme omhelzing voor De Andersons... en ze nou nooit meer vergeten.” – Dieuwertje Blok  

Credits:

De Andersons: Anna Ågren en Roel Dullaart
Script en dramaturgie: Sjoerd Kuyper
Muziek: Roel Dullaart
Regie: Agnes Bergmeijer
Promotie: Mirte Droogers www.deandersons.nl 

Over De Andersons
De Andersons is een duo met Zweedse roots bestaande uit Anna Ågren en Roel Dullaart. Eerder maakten ze samen met Arjen Lubach de voorstelling ‘Stockholm Sneeuwt’, brachten ze een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk en speelden ze een exclusieve  concertreeks i.s.m. de band Zijlstra. De Andersons worden vaak geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, hun veelzijdige muzikaliteit, sterke teksten en de hartstocht waarmee ze op het podium staan. De afgelopen seizoenen speelden ze het theaterconcert ‘Hier Dooft Niets’ en ontvingen ze gasten als Jan Terlouw, Dieuwertje Blok, Freek de Jonge, Hakim Traïdia, Hanneke Groenteman en vele anderen die hen vergezelden in hun zoektocht naar verwondering.  

Over Sjoerd Kuyper
Sjoerd Kuyper won o.a. zes Zilveren Griffels en een Gouden Griffel voor ‘Robin en God’ en maar liefst 14 prijzen, waaronder een Gouden Kalf, voor de verfilming van zijn boek ‘Hetzakmes’. Voor zijn gehele oeuvre  kreeg Kuyper in 2012 de Theo Thijssenprijs. De jury roemde hem voor zijn talent "om moeilijke dingen, grootse dingen zelfs, te kunnen vertellen in een eenvoudige taal, die zich nestelt in je hoofd en blijft rondzingen als een liedje. Een erg mooi liedje. ”Naast jeugdromans en kinderboeken schrijft hij ook gedichten voor volwassenen en scripts voor films en televisie.

Terug naar agenda

Masterlinks Internet Solutions 2021