Meer informatie

Open Podium 11 juli (11-07-2021)

Kaarten bestellen

Deze zomer geven we, na het succes van vorig jaar, wederom lokaal talent een podium om zich te presenteren en profileren.


  Culinair en Cultureel Kasteel van Rhoon

We gaan weer beginnen…… 11 juli (reservedatum is 18 juli)

De regels worden steeds meer versoepeld dus gaat de Stichting Kasteel van Rhoon samen met het Restaurant Kasteel van Rhoon weer beginnen.  Binnen de huidige regelgeving zijn het Restaurant en de terrassen weer open en kunnen we wat gaan organiseren. We hopen deze zomer een aantal kleinschalige evenementen te kunnen programmeren in de buitenlucht en/of in het Kasteel. In de buitenlucht hebben we meer ruimte natuurlijk, vooral de terrassen rond het Kasteel vormen een prachtige ambiance.  Binnen heeft zo zijn beperkingen, maar we moeten ook rekenen houden met slecht weer – dus zal er in veel gevallen in een schaduwprogramma voorzien worden.

Open Podium  voor lokaal talent op 11 juli                 
Deze zomer geven we, na het succes van vorig jaar, wederom lokaal talent een podium om zich te presenteren en profileren. Binnen de vorig jaar ingezette programmering "Kasteel Culinair en Cultureel” willen we hier invulling aan geven. Dat zal gebeuren middels een ”Open Podium” op zondagmiddagen waar talenten hun kunnen en kunsten mogen vertonen op locatie. In principe gaan we uit van een plek op het terras van het Kasteel maar het zou dus ook in een zaal kunnen zijn. Voor licht en geluid zal worden gezorgd, de "artiest” of "groep” mag zelf de invulling bepalen als het maar past binnen de entourage. En gezien de afmetingen van het podium zal de "act” beperkt moeten zijn tot maximaal 4 à 5 personen. Het optreden kan zijn een muzikale uitvoering, een voordracht, poëzie, cabaret, band of een mix van deze genres bestemd voor een breed publiek van jong tot oud. Vooral mensen uit Albrandswaard worden gevraagd te reageren en hebben voorrang, hoewel ook lokaal talent uit omliggende gemeenten welkom is. Heb je nu al belangstelling stuur dan een mail naar: info@stichting-kasteelvanrhoon.nl 

Voor het laatste nieuws en de programmering zie verderop deze pagina

Toegangskaarten vooraf bestellen
Daar we dit hele jaar hebben moeten interen op de reserves vanwege de COVID-19 regels zullen we, om de kosten te dekken, een kleine entree moeten heffen maar daar krijg je dan wel een hele middag vermaak voor terug. De entree bedraagt € 10,00 p.p. inclusief een munt voor een consumptie bij het Kasteel van Rhoon. Wel houden we de beperking in aantallen aan, dus is er voor max 50 bezoekers plaats tijdens het Open Podium. Bestellen kan via de agendapagina op de site https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda.php  Mocht er, vanwege (weers)omstandigheden een van de geplande podia op 11 juli geen doorgang kunnen vinden dan is er 18 juli nog een reservedatum - aangekochte en betaalde toegangsbewijzen blijven daarvoor geldig.

Kasteel Culinair
Na afloop kun je bij Het Kasteel van Rhoon genieten van een hapje en een drankje, een diner of aan de overkant gebruik maken van het Open Podium Menu bij het Wapen van Rhoon. Reserveren hiervoor is een must en de inhoud ervan is terug te lezen op de website van het Wapen www.hetwapenvanrhoon.nl

Het programma en de achtergronden:

14:00 - 14:05              Opening  

14:05 - 14:25              Zangduo 2Vintage - rock & roll 
Zangduo 2Vintage bestaat uit Edith Waasdorp en Miranda van Eijk. Hun passie voor muziek en zingen is er altijd geweest maar is zich pas verder gaan ontwikkelen toen ze zijn begonnen met zingen bij een koor. Zij besloten hierna ook samen iets te gaan doen met zingen omdat hun stemmen matchen. Inmiddels hebben ze bij meerdere gelegenheden opgetreden en zijn ze op 2 mei ook te gast geweest bij de "Foute Nacht" van RTV Albrandswaard. Het repertoire is allround en ze zingen op feesten en partijen,  Nederlandstalig en Engelstalig. Onder andere rock-'n-roll, disco,  jazz, soul en meer. Bij het open podium in het Kasteel van Rhoon is gekozen voor rock-n-roll.  

14:25 - 14:45              Hans Jansen - klassieke muziek solo gitaar
Hans was ook vorig jaar te gast bij het open odium. Hij woont in de omgeving Rotterdam samen met mijn vrouw, zoon en kat. Hans is sportief en 15 jaar geleden op gitaarles gegaan, omdat hij graag klassieke muziek wilde leren spelen. Hij vindt het leuk om voor publiek te spelen en speel(de) regelmatig als vrijwilliger bij een zorginstelling. Verder is sinds 2 jaar leidinggevende bij een detentiecentrum en daarvoor heeft Hans 20 jaar in de sociale sector en het onderwijs gewerkt.Hij speelt alleen muziek die hij zelf mooi vindt. Dit zijn voornamelijk rustige en melancholische stukken uit de barok- en romantische periode (1600-1800).  Op 11 juli speelt hij een aantal stukken die hij in chronologische volgorde van de 17e eeuw naar de 21e zal laten horen.

14:45 – 15:10             pauze 

15:10 - 15:30          Maggie Oliva - zang met gitaar, Zuid-Amerikaanse en Latijnse klanken
Maggie Oliva was vorig jaar ook te gast bij het Open Podium en komt van origine uit Peru. Ze zingt, schrijft en deelt met liefde de herinneringen aan haar afkomst. Dit zijn enkele Latijns-Amerikaanse liedjes die haar moeder vroeger zong en die voor haar een erfenis van liefde en cultuur vertegenwoordigen van een immateriële maar onschatbare waarde voor de muziek van toekomstige generaties. Uno Sohilait die haar op gitaar begeleidt, heeft vooral een oneindige waardering voor Latijns-Amerikaanse muziek. Beelden van haar repetitie op https://youtu.be/PJpARx7qu0c 

15:30 - 15:50          Wilhelm van Zuyden, cabaret

Wilhelm van Zuyden is geboren en getogen in Limburg. Hij studeerde rechten en werkte achtereenvolgens als jurist, lobbyist en analist. Sinds 2019 werkt Wilhelm in de publieke sector. Hij woont in Leiden met zijn vrouw en dochter.  Naast zijn werk is Wilhelm een aspirerend cabaretier en schrijver van observaties en beschouwingen. Hij laat zich inspireren door de dagelijkse dingen die op zijn pad komen. Van triatlon-avonturen tot de gevolgen van de uitrol van het 5G-netwerk, van yoga mantra’s tot het gevoel dat iedereen naar je kijkt. Wilhelms opinies zijn in diverse landelijke dagbladen gepubliceerd. Maar het liefst vertelt hij zijn verhalen en belevenissen op het podium voor live publiek.  Door corona heeft hij sinds februari 2020 niet meer op het podium gestaan, dus dit optreden is het eerste sinds een lange tijd. Met kakelvers materiaal.  In zijn vrije tijd is Wilhelm ook te vinden op de schaatsbaan, op zijn racefiets, in het zwembad en in de yoga-studio. Sinds een paar jaar is hij ook amateur-triatleet. Vandaag zal Wilhelm het met u hebben over diverse herkenbare dilemma’s van het afgelopen (corona) jaar. Maar behalve corona, waren er vooral ook heel veel andere zaken op straat, in de politiek en op kantoor die hem verbaasden of dwars zaten.

15:50 - 16:15              pauze  

16:15 - 16:35    Annemarie Binder - zang
Annemarie Binder, geboren in Rhoon, heeft een 3-jarige zangopleiding in Kopenhagen gevolgd waar zij in juni 2019 afstudeerde. Ze is de laatste jaren vooral als zangcoach actief, maar mist het optreden enorm. Vandaar nu haar deelname aan het Open Podium. Ze zal een aantal favoriete nummers van haar laten horen in diverse stijlen. 

16.35 – eind               Cock en Friends - diverse liedjes
Het zijn vijf muzikanten uit de regio. Niels gitaar en zang, Adriaan gitaar en mondharmonica, Nelleke viool, Ariette zang en ukelele en Cock bas.  Cock woont al heel lang in Rhoon.Het is een echt gelegenheids kwintet. Normaal gesproken maken zij deel uit van de met name in Maasland en omstreken bekende "elastic  stockings", een snarenband met o.a.12 ukeleles. Vorig jaar hebben ze twee maal mogen spelen in deze kasteeltuin. Waarbij nog een keer met hun helaas veel te vroeg ontvallen frontvrouw Marjan de Wilt die toen ontroerend goed "feeling good" vertolkte.Met hun vijven willen ze een aantal luisterliedjes spelen en een paar vrolijke nummers als compensatie. Ze hopen dat het een fijn half uurtje gaat opleveren voor ons allemaal.

En verder…….

Bij slecht weer op 11 juli wordt het programma doorgeschoven naar zondag 18 juli. Dit zal 48 uur van tevoren worden bekend gemaakt via onze sociale en lokale media – gekochte kaarten blijven uiteraard geldig, mocht u 18 juli verhinderd zijn dan kan het entreegeld geretourneerd worden door een mail te sturen naar refund@stichting-kasteelvanrhoon.nl  o.v.v. reserveringsnummer en het aantal kaartjes.
 Terug naar agenda

Masterlinks Internet Solutions 2021