Nomads (05-09-2021)

Zwervende galerie zonder vaste plek

In de expositieruimten op de Klokkezolder van het Kasteel Rhoon strijkt van 5 tot en met 26 september het fotografencollectief‘Nomads of Sehnsucht’ neer. Zij tonen in een expositie de associaties en verlangens die opgeroepen worden door het begrip ‘kasteel’.

De ‘Nomads of Sehnsucht’ is een collectief van fotografische kunstenaars dat voorheen exposeerde in de voormalige galerie Sehnsucht in Rotterdam, maar tegenwoordig als nomaden op verschillende plaatsen in het land te zien is. De leden experimenteren met de grenzen van de fotografie uit nieuwsgierigheid naar het medium en een verlangen om te komen tot een uitdagende, deels nieuwe en deels traditionele beeldtaal.

Wat is of was fotografie eigenlijk, welke kant beweegt de fotografie als kunstvorm op? Er zijn leden die experimenteren met oude, analoge fotografie technieken die op een moderne wijze worden toegepast, en er zijn ook leden die moderne digitale technieken gebruiken om je terug te nemen naar nostalgische tijden of volledige droomwerelden; en waarom zou een foto altijd plat zijn en een fotograaf niet werken met ruimte? Centraal staat altijd het verlangen, oftewel de ‘Sehnsucht’, het zoeken naar we-weten-niet-wat.

Voor de expositie in Kasteel Rhoon maakten de Nomads nieuw werk, dat het raakvlak onderzoekt tussen de begrippen ‘Sehnsucht’ en ‘kasteel’. Daarbij gaat het vooral om begin- en eindpunten van verhalen en suggesties daarvan. Het is alsof vanuit verschillende perspectieven kastelen, sprookjes, geschiedenis en toekomst weer samenkomen.

Voor meer informatie: galeriesehnsucht.com

Openingstijden
De Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon zal op zaterdagen en zondagen geopend zijn van 14:00 – 17:00 uur. De toegang is gratis.

Masterlinks Internet Solutions 2021