Meer informatie

Strijktrio uit het RPhO (24-10-2021)

Kaarten bestellen

Eefje Habraken, Galahad Samson en Daniel Petrovitsch

CORONATOEGANGSBEWIJS - ZIE NIEUWSBERICHT 

Het Strijktrio uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest bestaat uit violiste Eefje Habraken, altviolist Galahad Samson en cellist Daniel Petrovitsch. Zij staan - na het annuleren van hun concert in het kasteel vorig jaar - te popelen om weer als strijktrio te kunnen optreden. In dit kasteelconcert zullen zij werken vertolken van Francaix, Ludwig van Beethoven en  Wolfgang Amadeus Mozart. 

Kaarten zijn hier online te koop, bij het Wijnhuis in Rhoon en - indien voorradig - voorafgaand aan het concert aan de deur. 

Tijdens het concert in het Kasteel van Rhoon zullen Eefje Habraken (viool), Galahad Samson (altviool) en Daniel Petrovitsch (cello)een divers repertoire voor strijktrio ten gehore brengen.

Gestart wordt met het avontuurlijke strijktrio D471 van Schubert (bestaande uit 2 delen), dat wordt gezien als een peiler voor triomuziek. Hoewel het 2e deel niet is voltooid door de componist, wordt het vaak gespeeld. Van Ludwig van Beethoven spelen ze zijn strijktrio in c-klein opus 9 nr. 3. Van Jean Françaix spelen ze zijn enige strijktrio. Ze stonden beide aan het begin van hun carrière toen ze deze trio’s schreven. Hun grote potentieel is echter al volop hoorbaar! Waar het trio van Beethoven vol zit met drama en intense gevoelens, is het strijktrio van Françaix daarentegen licht, charmant en dansend van karakter. 

F. Schubert (1797-1828)
Strijktrio in Bes, D 471

L. van Beethoven (1770-1827)
Strijk trio in c klein, opus 9 nr. 3o  
I. Allegro con spiritoo  
II. Adagio con espressioneo  
III. Scherzo – Allegro molto e vivaceo  
IV. Finale – Presto

J. Françaix (1912-1997)
Trio à cordes (1933)
1. Allegretto, vivo
2. Scherzo, vivo
3. Andante
4. Rondo, vivo 

Achtergrond van de orkestleden 

Eefje Habraken studeerde viool bij Qui van Woerdekom en Theodora Geraets aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, en bij Lex Korff de Gidts aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2004 sloot zij haar masteropleiding met onderscheiding af bij István Párkányí. Als voormalig 2e violiste van het Rubens kwartet studeerde ze daarnaast voltijds aan de Nederlandse StrijkKwartet Academie (NSKA) bij Stefan Metz. Naast vele concerten in binnen- en buitenland won Eefje met dit kwartet diverse prijzen, waaronder de Kunstprijs, de Kersjes van de Groenekanprijs en diverse prijzen op internationale concoursen. Momenteel is Eefje violiste in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Rotterdam Philharmonic Strings en Domestica Rotterdam. Ook geeft ze regelmatig kamermuziekconcerten in wisselende bezettingen (o.a. met de Rotterdam Chamber Music Society). 

Galahad Samson – altviool – ging in 1993 op de speciale vooropleiding van het koninklijk conservatorium in Den Haag studeren bij Qui van Woerdekom. Later vervolgde hij zijn studie bij Kees Hulsmann bij wie hij afstudeerde. Na zijn master ging Galahad 2 jaar altviool studeren bij Anne Huser aan het conservatorium van Rotterdam. Sinds 2007 is hij in dienst bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, sinds 2011 als plaatsvervangend solo-altviolist. Galahad speelt op een Bodio altviool die door het Rotterdams Philharmonisch Orkest ter beschikking is gesteld.  

Daniel Petrovitsch werd geboren in Aken en kreeg zijn eerste cellolessen op 9-jarige leeftijd. Naast zijn studie bij Young Chang Cho, Johannes Goritzki en Frans Helmerson volgde hij masterclasses bij Menahem Pressler (Beaux Arts Trio), het Alban Berg Quartett en Ferenc Rados. Daniel soleerde met diverse orkesten (o.a. met de Philharmonie van Baden Baden) in de concerten van Beethoven, Haydn, Tchaikovsky en Boccherini. Hij was cellist van het symfonieorkest "Santa Cecilia” (Rome) en het Residentie Orkest Den Haag. Hij speelde regelmatig in de Deutsche Kammerakademie Neuss, de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen en het Ensemble Modern. Sinds 2010 is Daniel als plaatsvervangend solocellist verbonden aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als gewaardeerd kamermusicus is hij bij festivals en concerten in heel Europa en Zuid-Amerika te horen.


Terug naar agenda

Masterlinks Internet Solutions 2021