Meer informatie

Wim van de Goor (14-11-2021)

Abstracte kunst

CORONATOEGANGSBEWIJS - ZIE NIEUWSBERICHT

Van de Goor is klassiek geschoold, gaf ruim vijftig jaar geleden tekenles aan onderwijzers in Delft en werd later docent aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Voor de kunstenaar is abstractie de meest geschikte manier is om zijn gedachten op doek te vertalen. Hij vindt het leuk om anderen te wijzen op voorwerpen, die je opeens in een ander perspectief kan zien. 

Openingstijden
De Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon zal op zaterdagen en zondagen geopend zijn van 14:00 – 17:00 uur. De toegang is gratis.

Midden in Coronatijd ging een afvaardiging van de expositie commissie van "Stichting Kasteel van Rhoon” in het atelier van Wim van de Goor zijn werk bekijken op geschiktheid voor een expositie op de klokkenzolder.

Wim toonde toen waar hij op dat moment mee bezig was. Er hing evenwel ook een groot geschilderd werk uit 1986, op papier van een formaat van 300 cm x 250 cm dat de aandacht trok.  Na een bezoek van Wim aan de klokkenzolder bleek dat de panelen aldaar niet geschikt zijn om zijn recenter werk te tonen.

Besloten werd om de tentoonstelling in te richten met werk uit de jaren ’80.  Dat sluit beter aan bij het formaat van de tentoonstellingspanelen. Het werk van Wim van de Goor uit de jaren ’80 kan het best omschreven worden door een citaat van Trouw recensent Cees Straus: "Van de Goor werd een van de eerste JONGE WILDEN”, een feit dat op zijn eerste expositie toentertijd slecht werd begrepen. 

Er is voor gekozen geen hedendaags werk aan de expositie op de Klokkenzolder toe te voegen, daar de indruk zou kunnen ontstaan dat er twee verschillende kunstenaars exposeren. Zo is het werk van Wim in de loop van de tijd veranderd. In de tentoonstelling in Het Kasteel van Rhoon kijkt Wim voor het eerst terug op zijn vroege, wat kleinere werk. De mentaliteit die Cees Straus indertijd observeerde in het werk van Wim van de Goor is ook in deze tentoonstelling aanwezig. Om die reden zal het een spannende tentoonstelling zijn.        

Het resultaat zal de kijker verrassen. De opening is op 14 november om 14:00 uur en daarna t/m 5 december op zaterdag en zondag van 14:00 – 17:00 uur, vrije toegang. 

Bronnen uit andere media: 

Artikel 3 maart 2020 uit Het Kontakt Krimpenerwaard van Pieter van der Laan:
https://www.hetkontakt.nl/regio/krimpenerwaard/223508/abstracte-kunst-van-wim-van-de-goor-in-klara-s-galerie- 

Aankondiging expositie Wim van de Goor bij Regio Art Rijnmond afgelopen maart:
https://www.regioartrijnmond.nl/expositie-wim-van-de-goor/
Terug naar agenda

Masterlinks Internet Solutions 2021