Een ei met een staartje 4+

Datum en tijd
16-04-2023 (om 15.00)
Locatie
Empirezaal
Prijs
€ 7.50

Kaarten bestellen


Belle vindt in haar achtertuin een groot en bijzonder ei. Als het openbarst kruipt er een babydraakje uit. Veel weet ze niet van draken, maar wel dat ze groot en gevaarlijk zijn en vuur spuwen. Barend de Rat zegt het recht voor z’n raap: Ik ga hier niet zitten wachten tot Moeder Draak jou op de barbecue legt! Dan begint Belle zich pas echt zorgen te maken.

Een ‘Ei met een Staartje’ is een spannende, ontroerende en humoristische voorstelling over de kracht van spontaniteit en het geloof in sprookjes.

Ila van der Pouw maakt theater met poppen en dat is iets anders dan poppentheater. Ila is een poppenspeler waarbij je vergeet dat je naar poppen kijkt. Haar sfeervolle voorstellingen zijn bij een breed publiek geliefd. Zowel in Nederland als in China, waar ze steeds meer bekendheid krijgt om haar bijzondere vorm van poppenspel. Nadat zij in 2014 voor het eerst op de buitenpodia van het Chinese Nanchong staat, komt er uit Nederland de vraag of zij in het Openluchttheater in het Vondelpark haar voorstellingen wil spelen.

Een voorstelling over klein en groot, pappa’s en mamma’s maar bovenal over het geloof in sprookjes. Ei met een Staartje werd genomineerd voor de Zapp theaterprijs. De prijs voor de beste jeugdvoorstelling, uitgekozen door de kinderjury van de NOS Zapp tv. De voorstelling heeft oa op het Silk Road Festival in Quanzhou in China gestaan.

Zowel het publiek als Ila zelf zijn na afloop erg enthousiast. Meet en greet en een fotomomentje met het babydraakje na afloop van de voorstelling.