Haydn en de familie Van Hoboken

Rhoon heeft een speciale band met Haydn via de familie Van Hoboken. Het kasteel van Rhoon was van 1830 tot en met 1974 in het bezit van deze familie van Rotterdamse reders. Voor Haydnliefhebbers is de naam Anthony van Hoboken (geb. Rotterdam 23-3-1887, overl. Z├╝rich 1-11-1983) verbonden met die van Joseph Haydn. Hij catalogiseerde het zeer omvangrijke oeuvre van de Oostenrijkse componist (1732-1808) en publiceerde het resultaat in zijn 'Joseph Haydn: Thematisch-bibliographisches Werkverzeichnis' (1957-1978, drie delen).

Vanwege de bijzondere band van Rhoon met Joseph Haydn organiseert de Stichting Kasteel van Rhoon sinds 2004 een jaarlijks Haydn-Van Hoboken Festival in het Kasteel en de nabijgelegen Nederlands Hervormde Kerk in Rhoon.
In de Van Hoboken-kamer in het kasteel zijn bezittingen van de familie te zien, aan de stichting geschonken in 2004.

Haydn-Van Hobokenfestival
Jaarlijks wordt het Haydn-Van Hobokenfestival georganiseerd.

Zie voor meer informatie: www.haydn-festival.nl.

Deel deze pagina:
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Linkedin Delen op Google+