Nieuws

Dichter op het Kasteel

Woensdag 15 augustus 2018


Op zondag 9 september 2018 vinden in en om het Kasteel van Rhoon een tweetal bijzondere evenementen plaats: de Open Monumentendag en de poëtisch literaire manifestatie ‘Dichter op het Kasteel’.

Maar liefst 30 lokale en regionale dichters en schrijvers dragen gedichten voor en lezen voor uit eigen en andermans werk. Onder hen bekende namen als voormalig Stadsdichter van Rotterdam Manuel Kneepkens, Rommert Boonstra, Ferr Fikkers, Hans Wap, Irmlinda de Vries, Sander Grip en Jopie Royé. Tijdens deze ‘literaire open dag’ is de gedichtenbundel ‘Dichter op het Kasteel’ te koop voor slechts € 12,50. Ná 9 september is de gedichtenbundel hier voor € 15,00 te koop en bij Boek en Leeswinkel het Witte Huys in Rhoon. Er is werk van alle deelnemende dichters en schrijvers in opgenomen. Het luxe boekje is voorzien van prachtige foto’s van o.a. Marieke Odekerken van het beroemde blad GERS, Piet Luijten, Roel van Deursen, Jean-Philippe van der Zwaluw, Wiebe Pannekoek, Danny Havelaar, FotoSjors en Joop van der Hor.

Alle ruimten in het kasteel zijn deze dag voor het publiek toegankelijk en in de restaurants Het Wapen van Rhoon en het Kasteel van Rhoon serveren beroemde Chefs onder de bezielende begeleiding van Meesterkok Ad Janssen, de heerlijkste gerechten en de beste wijnen. Toegang gratis. 

Programma: 
10.30 uur    Kasteel & horeca open
11.00 uur    Start rondleidingen
13.00 uur    Presentatie ‘Dichter op het Kasteel’ door burgemeester Hans Wagner
13.15 uur    Locale en regionale dichters dragen in en rondom het Kasteel werk voor
14.00 uur    Start rondleidingen
14.00 uur    Expositie ‘Albrandswaardse meesters’ collectie Bert Euser op Klokkezolder
17.00 uur    Einde programma


Masterlinks Internet Solutions 2019