Alma Sola Quartet

Datum en tijd
08-10-2023 (om 11.30)
Locatie
Empirezaal
Prijs
€ 17.50

Kaarten bestellen


ALMA SOLA CELLO QUARTET
Sophie Ehling (Nederland)
Sophie (Groningen, 1993) studeerde bij Jeroen Reuling en Karlien Bartels aan ArtEZ Zwolle. Daarna vervolgde ze haar Bachelor-studie aan Codarts Rotterdam. Na het behalen van de Bachelor (Cum Laude) in 2018, studeerde ze af met een Masterdiploma in 2020. 

Alessandro Fornero (Italië)
Na het behalen van zijn Bachelor- en Masterdiploma aan het Conservatorium Giuseppe Verdi in Turijn bij Maestro Massimo Macrì (eerste solocellist van het Rai Nationaal Symfonie Orkest), behaalde hij vervolgens een tweede Masterdiploma aan Codarts in Rotterdam. 

Laura González Badenes (Spanje)
Laura (Valencia, 1995) volgde de Bachelor Klassieke Muziek aan het Conservatorio Superior de Valencia (Spanje) en de Master Klassieke Muziek aan Codarts in Rotterdam. 

María Biarge Carnicer (Spanje)
María Biarge werd geboren in Huesca (1997) waar ze haar muziekstudie begon, waarna ze haar Bachelor-studie in Zaragoza afrondde bij Fernando Arias en haar Master Klassieke Muziek voortzette in Rotterdam bij leraar Herre-Jan Stegenga.

De 4 cellisten van het Alma Sola Cello Quartet leerden elkaar kennen aan het Rotterdamse conservatorium tijdens de lessen van hun gemeenschappelijke leraar, Herre-Jan Stegenga, waar ook hun nieuwsgierigheid om als kwartet samen te gaan werken werd gewekt.Het is niet gebruikelijk om in een kwartet hetzelfde instrument te spelen; dat maakt het een veeleisend, maar tegelijkertijd vruchtbaar proces. Het opende voor de vier cellisten van het Alma Sola Cello Quartet een deur om te gaan experimenteren met de mogelijkheden binnen de verschillende registers van hun instrument, waarbij ieder van hen zijn eigen rol in het kwartet vond.

Het repertoire van dit frisse ensemble is een samensmelting van verschillende stijlen, van klassieke tot moderne muziek. Voor een impressie zie deze link van hun optreden 

Toegangskaarten kunt u aanschaffen via de button bovenaan of voor aanvang aan de ingang van de zaal.
Studenten kunnen op vertoon van hun studentenkaart naar binnen voor € 5,00 p.p. – kinderen t/m 14 jaar onder begeleiding van een volwassene hebben vrije toegang.