Luca Warmer - Oh My Jazz

Datum en tijd
01-02-2024 (om 20.00)
Locatie
Klokkezolder
Prijs
€ 25.00

Kaarten bestellen


Luca Warmer nodigt je uit om dichterbij te komen. Dichterbij haar liefde voor de jazzmuziek, dichterbij de grote vrouwen in de jazz die haar inspireerden. Denk Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Billie Holliday, Dinah Washington en Nina Simone.

Luca wil verhalen oprakelen over hun levens, de tragiek daarvan en over de lokroep die zij in hun muziek hoorde om zelf jazz te gaan zingen. Haar nieuwe programma staat in de steigers en wordt opgebouwd uit verfijnde jazz melodieën, meeslepende blues en hemelse gospels. Naast een muzikale interpretatie van het werk van de vrouwen die haar voor gingen, krijgen wij als publiek Luca als dichter erbij.

Zelf zegt ze het zo: ‘Al toen ik in de wieg lag, was ik omringd door de klanken van Frank Zappa en Keith Jarret. Op mijn veertiende nam mijn vader mij mee naar North Sea Jazz. De deur naar de jazz stond wagenwijd open. Zo te kunnen zingen, als Mahalia Jackson, Carmen McRae en Rachelle Ferrell, zo vrij en zo bezield, dat leek mij het ultieme geluk. Natuurlijk heb ik getwijfeld. Wie ben ik om dit verhaal te vertellen? Toch doe ik het. Want muziek heeft maling aan de scheidslijnen tussen kleuren, klassen, leeftijd en gender. Muziek verdeelt niet en oordeelt niet, muziek verbindt.’

Zoveel redenen om naar de voorstelling ‘Oh My Jazz’ te komen en je oren het gevoel geven dat jazz nooit is weggeweest. Met lof afgestudeerd aan de Jazz afdeling van het Koninklijk Conser vatorium Den Haag (2021) toert ze door het land met haar eigen producties. In oktober 2021 won ze de Mingus prijs (Conserva torium Talent Award). Na haar prachtige debuutvoorstelling ‘Appelstroop met tranen’ is haar nieuwste voorstelling een uit gelezen kans om – met haar als Cupido – dichterbij jazzmuziek te komen en de vrouwen die daarin een belangrijke rol hebben gespeeld. Let’s s(w)ing!

trailer: Luca Warmer - Appelstroop met Tranen (Teaser) - YouTube
Fragment Theater de Veste Delft (5.24 min.)  https://www.youtube.com/watch?v=GaiU30iD29c
Fragment Jazz Tivoli Vredenburg, Utrecht: https://www.youtube.com/watch?v=YBswGSZwnR8
website: https://www.lucawarmer.nl

Kaarten per voorstelling € 25 p.p. inclusief 2 consumpties.