Jan Wagner

04-09-2022 tot 25-09-2022 (za & zo van 14.00 - 17.00 uur)
Klokkezolder
Gratis

Jan Wagner studeerde aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam. Vanuit zijn fascinatie voor de tragiek en de schoonheid van verval schiep hij in zijn kunst een esthetische, schilderachtige werkelijkheid waarin abstracte weergave een steeds prominentere rol speelde.

Sinds de jaren tien van deze eeuw kent zijn werk een weergave zonder referentie aan de zichtbare werkelijkheid. Voor dit werk ontving hij in 2018 op de 7e Internationale PastelbiĆ«nnale in Polen een prijs in de vorm van een solo-expositie in de Sokol Art Galery in Nowy Sacz in Polen.

Deze expositie die zowel Wagners artistieke ontwikkeling als zijn laatste abstracte werk bevat vormt de basis voor zijn expositie bij de Stichting Kasteel van Rhoon.

Meer info over Jan Wagner vind je hier