Rijnmond muziekprijs

18-09-2022 (van 10.30 tot 17.00)
Empirezaal

De opzet in het kort.....
Om jonge pas afgestudeerde musici meer podiumervaring aan te beiden  worden er vier concerten georganiseerd op vier verschillende locaties (kasteel en drie woonhuizen op loopafstand van  het kasteel).

Programma: koffie in het kasteel – twee concerten – lunch – twee concerten en prijsuitreiking in het Kasteel. De musici blijven op hun plaats en het publiek maakt in groepjes een tour langs de verschillende locaties.  Voor de musici zijn diverse prijzen te winnen.

Prijs voor de  gehele dag: € 80,-  (inclusief lunch). Organisatie: Stichting Rijnmond Muziekprijs i.s.m. Stichting Kasteel van Rhoon. Aanmelden via: www.rijnmondmuziekprijs.nl

Corona en muziekvakonderwijs:
Het doel van deze prijs is om pas afgestudeerde musici podiumervaring te bieden, want door de corona-epidemie hebben zij de afgelopen twee jaar nauwelijks kunnen optreden. Er worden voor hen diverse kleine concertjes georganiseerd en er zijn geldprijzen te winnen. Verder zal/zullen de winnaar(-s) een concert kunnen geven in zowel de serie 'Klassiek in Rhoon' (in de kerk of in het kasteel in Rhoon), als in Pernissimo te Pernis én in Rozenburg én in Hoek van Holland.

U kunt als bezoeker een nieuwe muziekconcours in de Rijnmond bezoeken en ondersteunen. Maar u kunt ook een stem uitbrengen op uw favoriete optreden van 18 september 2022 in Rhoon. Het start- en eindpunt is het Kasteel van Rhoon. Hoe ziet het programma eruit?

10.30 - 11.00 100 bezoekers (max) verzamelen zich in het Kasteel van Rhoon voor de koffie. De Musici hebben zich verdeeld over de vier locaties en blijven dus op dezelfde locatie. Daarna wordt het publiek in vier groepen verdeeld:
- groep 1 blijft in kasteel
- groep 2 gaat naar familie den Otter op Dorpsdijk 16
- groep 3 gaat naar de familie Kooijman op Dorpsdijk 55
- groep 4 gaat naar de familie Groenendijk in de Graaf Bentincklaan 5

(dit alles kan uitstekend per voet)

11.15 – 11.30 De eerste concerten op 4 locaties. Het publiek vertrekt daarna na de 2delocatie
12.00 – 12.30 Tweede concert en daarna vertrek naar het Kasteel.
12.45 – 14.00 Gezamenlijke lunch in het kasteel. Vertrek van publiek naar de 3delocatie.
14.15 – 14.45 Derde concert en vertrek naar 4de locatie
15.00 – 15.30 Vierde concert en vertrek naar het kasteel
15.45 – 16.15 Borrel in het kasteel
16.15              Prijsuitreiking