Expositie van kinderen

Datum en tijd
25-03-2023 (14:00 - 17.00 uur) tot 26-03-2023
Locatie
Klokkezolder
Prijs
Gratis


Afgelopen zondagen 26 februari en 5 maart hebben kinderen van 7 t/m 10 jaar hun creatieve talent in diverse workshops schilderen, sieraden maken en keramiek in daden omgezet. De resultaten daarvan zullen in het weekeinde van 25-26 maart op de Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon worden geëxposeerd. 

Het initiatief komt van de bij de Kunstkring Albrandswaard aangesloten kunstenaars die in het kader van hun 25-jarig bestaan iets wilden doen voor Jong Talent in de gemeente. Door het organiseren van workshops proberen de jeugd te interesseren in kunst en cultuur en hen zelf iets te laten maken, waarbij uit diverse kunstdisciplines gekozen kon worden. Via het platform van Albrandswaard Actief kon daarop worden ingeschreven en alle 6 workshops waren volgeboekt met 64 deelnemende kinderen.

Het blijkt dus in een behoefte te voorzien en de Kunstkring wil proberen vanwege het enthousiasme onder de jeugd om dat op termijn te herhalen.  Tussen de schilderijen, sieraden en keramiekstukken zitten echte pareltjes hoewel kunst vaak niet in schoonheid of waarde is uit te drukken. Je moet er een gevoel bij hebben en dat hadden de deelnemers aan deze workshops zeker. Heel gemotiveerd een paar uur je creativiteit omzetten in de gekozen materialen en ontwerpen. Echt geweldig om mee te maken en te zien allemaal.

Ook zal de expositie op zondag worden opgeluisterd door jonge talenten uit het jeugdorkest van de Volharding

De opening van de expositie vindt plaats op 25 maart om 14 uur op de Klokkezolder en is daarna ook op 26 maart van 14:00 – 17:00 uur te bezoeken.  De toegang is vrij. 

TIP 1: boek 26/3 een rondleiding door het Kasteel voor € 2,50 via https://bit.ly/RK230326 

TIP 2: maak een wandeling door het gerenoveerde Kasteelbos in voorjaarsstemming 

Meer info zie: https://www.stichting-kasteelvanrhoon.nl/agenda/programma

Meer hierover kunt u teruglezen op de website van de Kunstkring Albrandswaard  https://www.kunstkring-albrandswaard.nl/nieuws